Våre tradisjoner

Vår pedagogiske praksis følger årstidene og i tilknytning til dette har vi ulike markeringer gjennom hele året.

Friluftslivets måned

Vi har utvidet friluftlivets uke til måned. I løpet av denne måneden holder vi på med ulike prosjekter ute i barnehagen og på varierte turer rundt om i nærmiljøet. 

 

 

Lysfest

Lysfesten marker overgangen mellom lys og mørke og at vi nå går inn i en magisk adventstid.

Barna lager lyslykter og vi inviterer foresatte, søsken og besteforeldre til en magisk fest i skumringen fylt med lys. 

De to siste årene har vi gått lystog bort til Dyreskogen vår og hatt underholdning og servering der. 

 

 

Fargefest

I februar ligger bakken dekket av et hvitt teppe og det er få farger i naturen. Vi skaper i den sammenheng en fargefest sammen med barna. Dette er også en fest der vi retter fokuset mot mangfold, hos oss skal vi se på mangfoldet som er ressurs. 

Alle er like ulike og like mye verdt. Vi skal behandles likt og samtidig individuelt utfra våre egne behov. Noen trenger mer støtte enn andre, og andre trenger fastere rammer. Vi har ulike behov for å føle trygghet som er vårt grunnlaget for all utvikling. Alle skal bli sett og respektert for den man er.

 

 

Vintertur for rever og bjørner (4-6åringene)

Hvert år drar vi på vintertur til et jorde på Roterud, for å komme oss dit går vi via "Furutoppen" som er er turmål vi er flere ganger i året. Vi har med oss grillmat og akematter. Som regel lurer det seg noen overraskelser på tur. Dette er noe som barna får oppleve to ganger i løpet av tiden de går i barnehagen. 


Påskekafe

Vi inviterer forestte til påskekafe like før påskeferien og ønsker våren velkommen. Barna skal få kjenne at de er en del av et inkluderende barnehagemiljø og oppleve sammenheng mellom barnehagen og hjemmet. 

 

Sommertur

Hele barnehagen reiser på en årlig sommerutflukt i nærområdet. Skolestarterne drar i tillegg på en egen avslutnignstur for å markere at de er ferdige med 5årsklubben. 

 

Sommerfest

Sommerfesten markerer avslutningen på barnehageåret og at vi nå går inn i sommerferien. Vi har også en seremoni for skolestarterne våre som ikke kommer til å være i barnehagen etter ferien.